Jolanda Spruit, MSc.

Als Master in de Bewegingswetenschappen ben ik gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie middels opleiding, werkervaring en congressen. Ik ben 5 jaar lang inspanningsfysioloog geweest binnen het lectoraat van de Hogeschool Utrecht waarbij ik maximale inspanningstesten heb afgenomen, geïnterpreteerd en mensen uit verschillende doelgroepen heb geadviseerd over trainen, bewegen en gezondheid.
Daarnaast ben ik bij de Hogeschool Utrecht 7 jaar werkzaam geweest als docent bij de opleiding Fysiotherapie in de richtingen Anatomie, Inspanningsfysiologie en Trainingsleer.

Mijn belangstelling voor trainingsleer komt mede voort uit mijn verleden als topsporter in het (marathon)schaatsen en wielrennen. Van nature ben ik dus een echte duursporter. Ik heb de opleiding tot schaatstrainer-coach niveau 3 bij de KNSB gevolgd. Ik heb drie jaar de Baanselectie Marathonschaatsen Utrecht getraind en ondersteun nu de marathontrainer van de Schaatsacadamy Utrecht met de periodisering, trainingschema's en professionele ontwikkeling van de schaatser. Tevens heb ik ski-racers van Ski Racing Discovery 3 jaar lang ondersteund bij het behalen van hun sportieve doelen door het begeleiden van de fysieke meetmomenten/testen en het ondersteunen van de trainer. 1 ski-racer heb ik gedurende een periode van 6 jaar begeleid in het verkrijgen van de fysieke vaardigheden en kracht om toe gelaten te kunnen worden aan een ski-opleiding in Oostenrijk. Via sport en spel gingen we tijdens de groeispurt naar volwaardige trainingen. In de laatste jaren was de samenwerking tussen de sporter, ski-trainer, personal trainer en mij belangrijk om tot topprestaties te komen. En sinds 2017 heb ik  al tientallen individuen met de meest uiteenlopende trainingsdoelen begeleid met maatwerk. Bij de recensies is te lezen hoe verschillende sporters dat hebben ervaren.

Bij MSP Opleidingen in Leiden ben ik opgeleid tot gecertificeerd sportmasseur en -verzorger met een aanvullende module voor de behandeling van trigger points.

Ik wil mijn kennis en ervaring gebruiken om mensen te begeleiden bij het behalen van hun sportieve doelen. Bij mijn begeleiding hoort impliciet dat ik je leer hoe met training om te gaan zodat je steeds zelfstandiger wordt in het sturen van belasting en belastbaarheid.

Elk individu is anders, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Ik sta daarom voor een individuele aanpak, ook binnen een groep. Ik ben van mening dat je alleen dan tot de optimale prestaties kunt komen, met minimale kans op overbelasting. Ik sta voor kwaliteit en betrokkenheid zodat je houvast hebt bij het bereiken van jouw sportieve doel.

Om mijn begeleiding nog beter aan te laten sluiten bij de verschillende individuen ben ik in 2016 begeleid door een sportpsycholoog. Ik heb leren werken met het concept van 'action type', leerstijlen en communicatiestijlen.

IMG_0024 kopie
Bewegingsanalyse op loopband
img_0117-1-2
Schaatsen
Fietsen